dinsdag 21 februari 2017

Dropje a.k.a. Sammy a.k.a. Bowie

Afgelopen zaterdag gingen wij, toen nog, Dropje ophalen in Roden (Drenthe). Om kwart over negen vertrokken we naar oma om de jongens af te zetten.

Vervolgens zaten we twee uur in de auto en kwamen we rond kwart voor twaalf aan in Roden, op de grens van Groningen Drenthe. Wat een takken eind rijden. We hebben Noord-Holland, Flevoland, Friesland, Groningen en Drenthe gezien onderweg.

We belden aan en de kattenpies lucht kwam ons al tegemoet. Bah, weer een kat uit een vies huis. Net als Daisy :( De mensen deden open en poef, Dropje vloog gelijk naar buiten. Gelukkig kon de dame hem vrij gemakkelijk pakken en gingen we naar binnen. De pieslucht was binnen nog 20 x erger dan buiten. Overal stonden open kattenbakken en drollen erin, Te vies voor woorden. Dropje was ontzettend lief. Ik kreeg hem in m'n armen en hij begon als een malle te spinnen. Keihard. Tien minuten later stonden we buiten met Dropje in de reismand. We doopten hem gelijk om naar Sammy, want Dropje vonden we zo'n achterlijke naam! Hij miauwde een minuut of tien heel zachtjes maar daarna gaf hij zich over en ging hij lekker in het zonnetje liggen. Onderweg konden we zelfs nog een hamburgertje halen bij de Mac. Hij vond het allemaal wel prima.

Thuis aangekomen, weer ruim twee uur later, hebben we hem in de reismand even aan Daisy laten zien en daarna ging hij naar het kleine kamertje, met de deur dicht. Hij kreeg eten en oh wat had hij een honger. Na het eten ging hij de reismand weer in en deed hij een lekker tukkie. Hij was moe van alle indrukken.

's Avonds hebben we hem uit het kamertje gelaten. Hij kwam beneden en Daisy werd erg bang. De hele avond heeft ze onder de bank gelegen terwijl Sammy bij ons op de bank lag. s'Avonds sliep hij naast Jeroen's hoofdkussen.

Zondag hebben we hem 's morgens weer even opgesloten (had hij niks van) want we vonden het zielig voor Daisy. 's Middags lieten we hem weer vrij. Daisy bleef onder de bank vandaan, maar bleef wel bij hem uit de buurt. Als hij langsliep, begon ze hard te grommen en te blazen. We bedachten dat we Sammy helemaal niet bij hem vonden passen. Een tijdje dachten we na over namen en uiteindelijk  bleven er twee namen over: Bumper en Bowie. Jayden wilde Bumper (want zo heet de hond van Enzo Knol) en Dylan vond Bowie leuker. We hebben uiteindelijk toch gekozen voor Bowie. 's Avonds sliep hij weer naast Jeroen's hoofdkussen.

Maandag had ik een dag vrij genomen. De boys gingen naar de BSO. terwijl ik boodschappen deed, belde ik de dierenarts om te vragen of ze deze week nog een plekje hadden om hem te castreren. Hij is immers bijna 6 maanden oud en ik was bang dat hij zou gaan sproeien. Toevallig hadden ze maandag een afzegging en mocht ik hem om 10.00 uur brengen. Ik vroeg gelijk of ze even een check-up wilden doen. Om twaalf uur werd ik alweer gebeld en ik kon hem een uurtje later ophalen. De operatie was goed gegaan, maar hij zat wel onder de vlooien! De mensen van waar we hem vandaan hadden, hebben dus tegen ons gelogen. Ze zeiden dat hij een vlooienkuur had gehad, maar dat was volgens de dierenarts niet waar. Ik haalde dus voor 3 katten anti-vlooienmiddel en gelijk een ontwormingskuur voor Bowie. Omdat wormen en vlooien vaak samen gaan.

Thuis aangekomen gaf ik alle katten een pipetje anti-vlo en Bowie kreeg een ontwormingspil. Hij heeft de hele middag in zijn reismand geslapen want hij was wat suffig van de narcose, maar 's avonds kwam hij alweer spelen. Hij sprong op tafel en het aanrecht dus hij leek niet veel last te hebben van zijn balletjes ;-)

Vandaag gaat het heel goed met hem. Hij speelt, eet en drinkt. Heeft gepoept op de kattenbak en geplast in de douche (dat moeten we hem snel maar even afleren) Daisy bromt en blaast nog steeds naar hem maar ze heeft hem ook al een tik verkocht. Hij heeft er niet zoveel van, hij loopt gewoon weg. Daisy komt wel steeds meer bij hem in de buurt dus hopelijk worden ze snel vrienden. Noah verkoopt Daisy regelmatig een klap, maar van Bowie heeft ze niet zoveel. Ze kijkt niet naar hem om, bromt niet en blaast niet, Ze vindt het allemaal wel best. Dat hadden we nooit verwacht, we dachten dat Noah problemen met hem zou hebben en Daisy niet. Nu is het precies andersom. Zo zie je maar, je weer niet nooit .....

Ik loop de hele dag achter hem aan met de vlooienkam. Heb een aantal dode en levende (maar bijna dode) vlooien bij hem gevonden. Hopelijk is hij er snel vanaf en hebben Daisy en Noah er geen last van.Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen